Skiten stänker! Dumpa energivampyren!

By Daniel Sköld

Posted in , , | Tags : , , , ,

Se ditt nätverk som ett träd.

Ibland springer vi in i människor som inte är bra för oss. De kallas ofta energitjuvar, men jag tycker ett bättre namn på dem är energivampyrer. Varför? Jo de har en tendens att liksom suga sig fast och dra ur dig varje liten droppe positiv energi du har, till dess att du är helt slut, blek och förstörd.

Oavsett vad du väljer att kalla dem så finns de där, ibland smyger de sig nära i skepnaden av någon som du gärna skulle umgås med, men efter ett tag blir det klart för dig, de stänker skit omkring sig.

Alla människor har olika mycket pengar och olika förutsättningar på många sätt, men en sak har vi gemensamt. Det enda vi verkligen vet är att vi har ändligt med tid, därför måste vi vara varsamma med vilka vi omger oss med så vi får ut så mycket som möjligt av de vi har i vårt nätverk. Nu talar jag inte bara om pengar, utan vänskap, kärlek, utveckling, ja, vinsten du får ur en relation ser olika ut beroende på vilken typ av relation du har.

Ibland inser jag att någon jag har i min omgivning inte är till gagn för mig. Det lustiga är att jag märker det sällan när en relation slutar vara givande, för det passerar allt som oftast obemärkt. Jag blir medveten om situationen först när relationen blir skadlig! Vad gör jag då? Jo, jag avslutar omedelbart relationen för att förhindra vidare skada.

Ett lämpligt synsätt är att betrakta ditt nätverk som ett träd. Om du har ett fint fruktträd behöver du emellanåt beskära det för att det ska bära stora fina frukter. Du klipper bort kart och småkvistar som drar energi bort från de fina frukterna. På samma sätt behöver du emellanåt göra dig av med ytliga relationer till förmån för de du vill ta till en djupare nivå. Tiden räcker helt enkelt inte till för att hålla alla bollar i luften samtidigt.

En annan jämförelse med ett fruktträd är att om en av dina grenar blir angripen med någon typ av skadeinsekt eller röta, vad gör du då? Jo, du klipper av grenen så fort du kan för att förhindra vidare spridning av ohyran. Samma sak gäller ditt nätverk, om du har en rutten frukt på en gren, gör dig av med den omgående! I det här fallet kan vi jämföra den ruttna frukten med energivampyrerna. Rötan sprider sig.

Sammanfattningsvis vill jag säga att du vara konsekvent i att göra dig av med människor omkring dig som drar ned dig. Skiten stänker, och du kommer drabbas av det oavsett om du förtjänar det eller ej. Du kommer bli mer attraktiv som leverantör, samarbetspartner och faktiskt som människa. Det finns inte utrymme för bullshit i business. Just do it!

#business #nätverk #energitjuv #energivampyr #nätverkande

Ps: En grej till bara. Jag skulle vilja be dig överväga att börja ta emot mitt något oregelbundna men högintressanta nyhetsbrev. Det kommer ut någon gång i månaden, ibland varje vecka, men inte så ofta så du blir irriterad på mig. Brevet innehåller massor med intressant information. Ofta får du en summering på vad som diskuterats på bloggen den senaste tiden. Du får också tips om saker som kan förbättra ditt liv, appar, rutiner och länkar till sidor med bra artiklar. Jag älskar sälj och kommer givetvis skriva om det så ofta jag kan. Då och då kommer jag själv sälja böcker och annat, men jag kommer alltid vara tydlig med när jag gör det. Din epost-adress är säker hos mig. Jag delar den inte med någon annan och du kan när som helst avregistrera dig från utskicken. Prova! Det är kul! Klicka här för att registrera dig för nyhetsbrevet!

Share this story

Related Posts

No comments yet.

Kommentera

Comment