Vad gör jag just nu?

By Daniel Sköld

Posted in , | Tags : , , , ,

Den senaste tiden har många skrivit till mig i sociala media och frågat vad jag gör just nu. Jag har inte uppdaterat bloggen på månader, och det är såklart någonting jag inte är helt nöjd med, men tiden har inte funnits, och jag har varit tvungen att prioritera annat.

 

Följande har hänt. I Februari 2014 startade min sambo, Paula ett företag som tillverkar smycken för jägare. Planen var att det skulle bli en hobbyverksamhet, men redan efter ett par veckor stod det mycket klart att det var en affärsidé med massor av potential, och i det skedet släppte jag allt jag hade för mina händer för att hoppa in och hjälpa henne.

 

Den exakta historien om hur allt gick till kommer jag såklart dela med mig av så småningom. Det är omöjligt att få en sådan start på ett företag som vi har haft utan att samla på sig ett antal minst sagt spektakulära anekdoter från uppstarten. Nu, ett drygt år efter att vi insåg att det kanske fanns en marknad för detta, jobbar vi båda mer än heltid med företaget och vi säljer som aldrig förr.

 

Vägen hit har varit allt annat än smärtfri dock. Månader utan ordentlig sömn och stressande situationer har satt sina spår, men, jag har aldrig haft så kul som jag haft det senaste året, och framförallt, jag har inte lärt mig så mycket på många, många år. Jag kommer börja blogga här igen, men med en lite annorlunda vinkel på innehållet än jag haft tidigare. Jag är säker på att innehållet kommer bli mer intressant, och mer utvecklande för dig som läser det än vad det tidigare varit.

 

Under tiden, ta en titt på Paula Lindgren, smycken för jägare, och berätta gärna vad du tycker.

fixad

Ps: En grej till bara. Jag skulle vilja be dig överväga att börja ta emot mitt något oregelbundna men högintressanta nyhetsbrev. Det kommer ut någon gång i månaden, ibland varje vecka, men inte så ofta så du blir irriterad på mig. Brevet innehåller massor med intressant information. Ofta får du en summering på vad som diskuterats på bloggen den senaste tiden. Du får också tips om saker som kan förbättra ditt liv, appar, rutiner och länkar till sidor med bra artiklar. Jag älskar sälj och kommer givetvis skriva om det så ofta jag kan. Då och då kommer jag själv sälja böcker och annat, men jag kommer alltid vara tydlig med när jag gör det. Din epost-adress är säker hos mig. Jag delar den inte med någon annan och du kan när som helst avregistrera dig från utskicken. Prova! Det är kul! Klicka här för att registrera dig för nyhetsbrevet!

Share this story

Related Posts

13 Thoughts to Vad gör jag just nu?

 1. Helene Svara 30 december, 2013 at 08:04

  Bra inläggg. Funderar på ditt PS. Varför älskar du sälj?

  #
  • danielerikskold Svara 30 december, 2013 at 08:29

   Åh, jag ska göra ett försök att besvara dig med en kort version.
   Jag älskar sälj sedan jag insåg att det är världens viktigaste, äldsta och mest intressanta yrke. Det har allt man kan önska. Jag älskar sälj för att jag älskar att hjälpa och lära känna nya människor.

   Jag är också en person som värderar personligt ansvar väldigt högt, och inom säljyrket är det bara den individuelle säljaren som ansvarar för sin egen utveckling och framgång. En person kan bli framgångsrik, både ekonomiskt och ur ett socialentreprenöriellt sammanhang utan ha varken akademisk examen eller extra vasst intellekt. Det är alltså också världens mest rättvisa yrke.

   #
 2. Gunilla Svara 30 december, 2013 at 13:41

  För en gångs skull håller jag med dig till 100%! Det huserar många flumgurus härute bland oss små och mellanstora företagare. De större säljföretagen brukar åtminstone ha en struktur i planer och målsättning, men vi andra verkar hoppa på lite av varje som låter bra och lovar en ”Quick fix”.
  Delar ditt inlägg vidare.

  #
  • danielerikskold Svara 30 december, 2013 at 13:42

   Tack Gunilla,
   Jag uppskattar det!

   #
 3. Rasmus Biasi Svara 30 december, 2013 at 14:51

  Bra poänger Daniel, en sak dock, ”The Secret” förespråkar inte quickfixes, det är folks tolkningar som skapar känslan av det.

  Att lära sig vara tacksam och förvänta framgång är ett sätt att leva som skapar resultat genom att man väljer att förvänta sig positiva saker istället för att ironiskt säga att det inte går.

  Du får det du förväntar dig och undermedvetet förväntar sig ingen att lyckas utan att arbeta hårt för det.

  Enligt mig funkar the secret genom att förstå och leva den.

  Håller med till fullo att det finns för många som lär ut den fel.

  #
 4. Sanne Aronsson Svara 30 december, 2013 at 18:06

  Åååh. MÅÅL. Så kul ämne!

  Ett problem jag ofta stöter på med mina klienter är att de inte riktigt tänkt igenom vilken KÄNSLA de vill att målet ska skapa. Det där träningsmålet handlar kanske egentligen om att känna sig mer energirik eller så är det självkänsla och ett självförtroende att snacka med brudar som EGENTLIGEN är kärnan i målet. Genom att skala av och verkligen se vad det är man längtar efter och försöker uppnå med sitt mål så grundar man målet mer i sig själv och det landar på ett djupare plan. Ett tydligare VARFÖR som man kan påminna sig om när motivationen tryter. Och sen kanske man kommer på att det finns andra vägar till att nå den där känslan om man vet vilken känsla det är man eftersträvar!

  Plus, jag vet inte hur många klienter jag har som är grymma på att sätta mål och uppnå dem, riktiga superwomen och doers. Men det är bara det att när målet är nått så står de där och trivs inte alls. Och jag vet precis hur det känns, så gjorde jag också tidigare. 😀

  Förövrigt, snygg hemsida! Inte kikat på den tidigare!

  #
  • danielerikskold Svara 1 januari, 2014 at 23:57

   Kul att du gillar sidan Sanne!

   Ja, det är ett problem att många inte tar reda på sitt VARFÖR på ett djupare plan. När motgångarna sen kommer så ger de upp. Tyvärr..
   Du har bra poänger. Tack för att du delar med dig av dem.

   #
 5. Rolf Kenmo - HumanGuide Svara 2 januari, 2014 at 16:03

  Hmmm. Jag håller med om måltänket Daniel. Om man tänker till, vilket kan passa vid t ex ett årsskifte, så kan man även fundera över sitt liv och därmed ev mål (alla har inte medvetna…) Som någon tar upp varför just det målet? I mitt tycke finns det alltför många som har en prestationsbaserad självkänsla, dvs den vinner som har fixat flest och störst mål. Min strävan är att ha en värdebaserad självkänsla, dvs det är OK att jag finns. Jag behöver då inte prestera för att motivera min existens. Det blir inte heller hela världen om jag gör misstag, för sådana händer… MEN när jag sätter mål, så utgår jag från min passion här i livet, mina värderingar och kommer fram till en plan hur det ska uppnås. Mest fokuserar jag på vad jag ska uppnå och blir därmed inte låst som en robot till att genomföra planen. Varför det, jo, det händer hela tiden saker i omvärlden och då kan det finnas bättre vägar att nå målet t o m kan det finnas skäl att ändra på målet. För mig är en plan att bygga upp handlingsberedskap för att öka min flexibilitet på ett smart sätt. Detta är nog min målfilosofi 2/1 2014;-)

  #
  • danielerikskold Svara 3 januari, 2014 at 12:16

   Intressant poäng Rolf. Jag tycker du är någonting på spåren. Det är viktigt att fundera över VARFÖR man jagar efter vissa saker. Det finns så många som sätter upp mål för att bevisa någonting för andra, och det behöver inte vara dåligt. Det kan också vara en enorm drivkraft, men det finns en risk att man aldrig blir lycklig. Jag tror på små aktiviteter som på sikt skapar stor skillnad!

   #
 6. Patrik Svara 15 januari, 2014 at 12:03

  Bra skrivet! Har själv en del personer i min omgivning som läst The Secret (har själv inte läst den) och flera gånger har jag förundrats över hur dom tycks vara inställda på tanken om drömmar och mål, men inte alls på handlingen för att ta sig dit. Vet man inte hur, samtidigt som man inte är beredd att göra jobbet som krävs för att nå målet, så lär det vara rätt stor chans att misslyckas. Undrar hur många soffpotatisar som vunnit OS-guld?

  #
  • danielerikskold Svara 15 januari, 2014 at 13:44

   Tack Patrik!
   Jag kommer spara ditt citat. ”Undrar hur många soffpotatisar som vunnit OS-guld?”
   Det sammanfattar min text väldigt väl. Du har verkligen förstått precis vad jag menar.

   #
 7. Anders Eriksson Svara 22 juli, 2015 at 11:21

  Det finns en historia om ett litet datorfabrikat som kom fram i minidatorernas ungdom … den stora etablerade leverantören sa till sina kunder att det nya lilla märket bara var skräp… Kunderna hade inte ens hört talas om det nya märket men en del blev lite intresserade osv…

  Så The Secret kanske är lite kul i alla fall… undrar var man hittar det… hmmm

  Gott Nytt År och tack för all hjälp Daniel, jag kanske behöver en version 2.0 på min affärsplan… om inte the Secret ger något…

  a

  #
  • Daniel Sköld Svara 22 juli, 2015 at 11:28

   Anders! Ja, du har kanske rätt. 🙂
   Det var ett sant nöje Anders, och du vet ju vart jag finns, så det är bara att ringa så fixar vi någonting!
   //D

   #

Kommentera

Comment