Jag blir så stolt över vad vi åstadkommit!

By Daniel Sköld

Posted in , ,

Australien, Monaco, Tyskland, Norge… Med flera.. Och såklart kära gamla SWEDEN.
 
Jag kunde inte sova. Sitter och går igenom vilka leveranser som går ut idag, och vart någonstans i världen våra smycken hamnar under kommande vecka. Det är så klart kul, men samtidigt inser jag hur fartblind jag blivit. I början räknade vi varje nytt land vi sålde till. Idag vet jag inte vilka länder på respektive kontinent vi sålt till redan och inte.
 
Tusentals jägare och ickejägare över precis hela världen bär våra smycken idag. TUSENTALS. (Det exakta antalet håller vi alltid för oss själva.)
 
Jag och Paula brukar stanna upp då och då, och så säger någon av oss: ”Tänk om alla smycken skulle ligga här, i en hög. Förstår du hur stor den högen skulle vara?”
 
Eller.. Så säger vi.. ”Tänk om alla kunder skulle stå i en stor klunga utanför huset när vi vaknar… Heeeeelt sjukt….”
 
Ibland jämför vi med städer i Sverige. ”Det är lika mycket folk som bor i xxxx…”
 
Allt det har vi två tillsammans byggt upp. Det har inte varit lätt. alla gånger. Vi har suttit i verkstaden och gråtit båda två. Det finns filmer på oss där vi bägge är helt rödgråtna av frustration. Vi har firat med Champagne och ostron. Rest och byggt. Utvecklat företaget gång på gång för att slippa uppleva samma frustration igen. Servat människor i alla skeden i livet.
 
Som guldsmed finns du där i bakgrunden vid bröllop, begravningar, spruckna äktenskap och dop, födelsedagar, jubileum och avtackningar. Vi har smusslat med hemligheter mellan blivande makar som ovetandes ska överraska varandra med morgongåvor från oss. Vi har (också lyckligt ovetandes) hjälpt älskare och älskarinnor skicka omärkta paket i smyg. Vi har överraskat vid frierier och skapat unika gåvor till den som har allt. Träffat soldaten som fick ett helt kalashnikovmagasin tömt i skyddsvästen i Afganistan. Han hade inte pratat om sin upplevelse tidigare med någon. Våra smycken fick honom att öppna upp sig.
 
Pratat med en av brandmännen som var först på plats vid skjutningen på nattklubben Pulse i Orlando 2016. Han var fast i lokalen när gärningsmannen sköt ihjäl 50 personer. Hylsorna regnade kring honom. Han utvecklade panikångest vid synen av vapen och ammunition. Han kontaktade oss för att låta oss veta, att när han såg våra smycken var det första gången han kunde se ammunition och inte bryta ihop. Vi blev en del av hans rehabilitering.
 
Vi har varit personliga i alla möten vi kunnat. Både på gott och ont. Gott, då vi fått träffa och fått prata med alla dessa fantastiska människor. Ont, då vi i vissa lägen kanske framstått som mindre än vad vi är. Dagar då säckvis med smycken skickats, och varje enskild order mer är ett nummer än en person. Men trots alla dessa tusentals order, känner jag fortfarande igen namnen på återkommande kunder, även om det gått något år sedan de beställde senast.
 
Nya säljare föds varje dag, med samma utmaningar som generationen innan. I säljhandböckerna från början av seklet står samma tips som de som släpps idag. Det finns ingen början. Det finns inget slut. Det går inte att bli klar. Den tanken väcktes hos mig våren 2014.
 
När jag landat i det formulerade jag en tanke. Antingen skulle jag göra nåt med mitt liv som permanent förändrar världen. Vara delaktig i att bota en sjukdom, eller lösa ett problem av nåt slag. Eller.. så skulle jag göra nåt meningslöst men som gör människor glada och därmed får en mening.
 
Ingens liv hänger på ett smycke från Paula Lindgren Hunting Jewelry. Men mångas liv blir bättre. Och jag är så sjukt stolt över att vi kan spela en så stor roll i människors liv!
DSC_6106-1024x1024
Ps: En grej till bara. Jag skulle vilja be dig överväga att börja ta emot mitt något oregelbundna men högintressanta nyhetsbrev. Det kommer ut någon gång i månaden, ibland varje vecka, men inte så ofta så du blir irriterad på mig. Brevet innehåller massor med intressant information. Ofta får du en summering på vad som diskuterats på bloggen den senaste tiden. Du får också tips om saker som kan förbättra ditt liv, appar, rutiner och länkar till sidor med bra artiklar. Jag älskar sälj och kommer givetvis skriva om det så ofta jag kan. Då och då kommer jag själv sälja böcker och annat, men jag kommer alltid vara tydlig med när jag gör det. Din epost-adress är säker hos mig. Jag delar den inte med någon annan och du kan när som helst avregistrera dig från utskicken. Prova! Det är kul! Klicka här för att registrera dig för nyhetsbrevet!

Share this story

No comments yet.

Kommentera

Comment