De här 3 tipsen kommer öka utfallet på dina kalla samtal IDAG!

By Daniel Sköld

Posted in , | Tags : , , ,

tjana-mer-idag-pa-dina-kalla-samtal-1

 

Här följer de tre tips jag ger alla som vill ha snabba, enkla råd gällande hur de ska öka effekten av deras kalla samtal. Gör du inte detta, då gör du ingenting.. Så GÖR DET!

Avsätt tid för att ringa
Schemalägg ringtid i din almanacka. Enligt Paretoprincipen bör du lägga 20% av din tid på uppföljning och resterande 80% på nykundsbearbetning i form av förstamöten och bokning av dessa. Det är viktigt att du avsätter tid för att hitta nya kunder, och kalla samtal är ett superbra och effektivt sätt att göra det på.

Ring i kluster
Lås in dig i ett rum ensam, stäng av facebook, sätt mobiltelefonen på ljudlös och sätt upp en skylt på dörren att du inte vill bli störd. Varje gång vi blir störda tappar vi moment och fokus, och det tar minst en kvart för vår hjärna att återfå samma rutin som vi var inne i när någonting skiftade vår uppmärksamhet. Ett av de största misstagen lågpresterande säljare gör är att inte ta sitt jobb på allvar. Du är en yrkesperson och du har vissa arbetsuppgifter du förväntas genomföra. Bokning av kundmöten eller telefonförsäljning tillhör de uppgifterna, så ta dem på största allvar! En busschufför kliver väl inte bort från ratten för att någon ropar på honom eller henne och lämnar bussen obemannad mitt ute på en motorväg? Samma sak gäller för dig, när du sitter bakom ratten för att ringa dina kalla samtal så låter du ingen störa dig. Lämna aldrig spakarna!
Bestäm dig för att bara ringa i kluster om minst 10 samtal. Det betyder att du inte avbryter dina samtal förrän du har nått ett visst antal ringda på raken. Du går inte på toaletten, hämtar inte kaffe eller kollar inte mobilen innan du fyllt ett kluster. Det innebär att om du först ringer 10 samtal, och du inte behöver ta en paus utan ringer ytterligare ett samtal, så måste du fullfölja ytterligare en serie utan att ta paus, alltså måste du ringa 9 samtal till på raken. På det här sättet får du snabbt moment och du kommer ringa mycket mer.

Skriv ett manus
Du måste ha ett manus. Vissa säljare påstår sig inte behöva något manus, att de klarar sig ändå. Vilket skitsnack! Hur många av världens bästa skådespelare spelar in film eller står på teaterscenen utan manus? Om du har varit på teater och sett några av de bästa skådespelarna live, så har du säkert varit med om att även om de är bäst, så glömmer de sina repliker ibland. Alla har dåliga dagar, och det är därför det finns en sufflös på scenen som kan påminna skådespelaren om nästa replik. En kopp kaffe för mycket eller för lite, dålig nattsömn, att kunden som är i andra änden på telefonen påminner för mycket om din svärmor kan få dig att tappa fotfästet för en sekund. Låt säljmanuset bli din sufflös! När du får hjärnsläpp kan du alltid kasta ett öga på manuset och återta kommandot igen. Du ska alltså inte läsa innantill, men när det krisar är det superbra med ett manus.

Ps: En grej till bara. Jag skulle vilja be dig överväga att börja ta emot mitt något oregelbundna men högintressanta nyhetsbrev. Det kommer ut någon gång i månaden, ibland varje vecka, men inte så ofta så du blir irriterad på mig. Brevet innehåller massor med intressant information. Ofta får du en summering på vad som diskuterats på bloggen den senaste tiden. Du får också tips om saker som kan förbättra ditt liv, appar, rutiner och länkar till sidor med bra artiklar. Jag älskar sälj och kommer givetvis skriva om det så ofta jag kan. Då och då kommer jag själv sälja böcker och annat, men jag kommer alltid vara tydlig med när jag gör det. Din epost-adress är säker hos mig. Jag delar den inte med någon annan och du kan när som helst avregistrera dig från utskicken. Prova! Det är kul! Klicka här för att registrera dig för nyhetsbrevet!

Share this story

Related Posts

3 Thoughts to De här 3 tipsen kommer öka utfallet på dina kalla samtal IDAG!

 1. BJörn Aldenfalk Svara 24 april, 2014 at 12:25

  Mycket bra tips och bra skrivet Daniel =) Jag tog detta till mig i alla fall!
  Ha en bra dag!

  #
 2. philip Svara 2 juni, 2015 at 19:58

  Skicka gärna tips till mig! Är en kem försäljare på ett seriöst företag med över 40 000 kunder men skulle gärna vilja öka min försäljning. Har läst boken goldcalling men hör gärna på vad du har att säga!

  Mvh Philip

  #

Kommentera

Comment